Suvaitaanko lapsen oikeuksia enää?


Lapsen oikeuksien päivää on 20.11 vietelty tässä sukupuolineutraalin avioliittolain jälkeisessä maassa. Äitiyslaki on vasta tulossa voimaan ensi vuoden alussa. Suomessa on heikennetty lyhyen ajan sisällä lapsen yhtä erittäin keskeistä oikeutta, nimittäin ihmisoikeutta tuntea oma isänsä ja äitinsä ja kasvaa näiden hoidossa. Lapsen oikeuksien päivänä lainsäätäjien ja lapsiasiajärjestöjen olisi hyvä harjoittaa itsekritiikkiä.

Miten on mahdollista, että lapsen oikeuksien päivänä liputtavat ovat liputtaneet avioliittolain ja äitiyslain puolesta? No, vain kieltämällä tutkitun ja koetellun faktan: lapset voivat parhaiten isänsä ja äitinsä muodostamassa ehyessä avioliitossa. Tätä ihannetta ei kohta enää saa sanoa sensuroimatta.


Jos vaikenemme lapsen parhaasta, emme ajattele aidosti lapsen parasta.

Jokainen lapsi ansaitsee isän ja äidin. Jos tätä emme suvaitse, emme edistä emmekä kunnioita lapsen oikeuksia. Yhteiskunnan tulee edistää sitä, että niin moni lapsi kuin mahdollista saisi osakseen niin isän kuin äidin rakkauden. Yhteiskunta, joka toimii tuon mukaisesti, menestyy.


Kirjoittaja on Aito avioliitto ry:n puheenjohtaja Susanna Koivula