”Syrjivän puheen” sortorakenteiden purkutyöt ovat käynnissä THL:ssä

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen Tasa-arvotiedon keskuksella on ohjeet sukupuolitietoiseen viestintään. Sivuston tarkoituksesta kerrotaan näin:  Sukupuolten tasa-arvo -sivusto kokoaa vinkkejä sukupuolitietoiseen kielenkäyttöön ja kuvaviestintään. Tasa-arvon edistäminen -otsikon alle on koottu työkaluja myös esimerkiksi hankkeiden ja budjetoinnin tueksi. ”

Tässäpä muutamia otteita THL:n sukupuolitietoisesta viestinnästä:

”Vältä ”selvitysmiehiä” ja ”molempia sukupuolia”
– nappaa vinkit viestintään

Sukupuolineutraalit ammattinimikkeet ja sukupuolen moninaisuuden huomioiminen ovat esimerkkejä tasa-arvoa edistävästä kielenkäytöstä. Mitä muuta sukupuolitietoinen viestijä voi tehdä syrjivän kielenkäytön purkamiseksi?

Sukupuolitietoinen viestintä
”Vältä ilmaisuja molemmat, kummatkin ja vastakkaiset sukupuolet. –Yksinomaan naisista ja miehistä puhuminen on ulossulkevaa silloin, kun halutaan tavoittaa ja puhutella kaikkia ihmisiä. Myös molemmista tai vastakkaisista sukupuolista puhuminen sisältää ajatuksen siitä, että sukupuolia on vain kaksi. ”

https://thl.fi/…/tasa-arvon-ed…/sukupuolitietoinen-viestinta

THL on täysin omaksunut gender-ideologian ja pyytää välttämään viestinnässä ilmaisuja ”vastakkaiset ja molemmat sukupuolet”, koska se antaisi kuvan, että sukupuolia olisi kaksi. Niitähän on kaksi! Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Tasa-arvotiedon keskus kääntää selkänsä tiedolle, ja syleilee sukupuolen moninaisuus -aatetta. Tämä on oivallinen esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun valtio adoptoi ideologian. Aivot ripustetaan narikkaan, ja kaikkia velvoitetaan näihin talkoisiin. Halusimmepa tai emme.

Syrjivää kielenkäyttöä siis välttäkäämme, hyvät naiset ja herrat! Anteeksi, henkilöt..

Kirjoittaja on Susanna Koivula
Aito avioliitto ry:n toiminnanjohtaja