Sananvapauden hinta on nousussa

Sananvapaus ja vastuu ovat joidenkin mielissä kääntyneet tällaiseksi parivaljakoksi: sananvapaus ja hinta. Sananvapauteen liittyvä vastuu nähdään velvoitteena maksaa hintaa siitä, jos sattuu puhumaan tai kirjoittamaan vastoin toisten (poliittisia ja ideologisia) toiveita ja intressejä. On siis varauduttava seuraamuksiin ja vikisemättä kannettava ne. Tässä maistiaisia uudenlaisesta sananvapaudesta:

”Kyllä, voit täysin vapaasti sanoa, että avioliitto on vain naisen ja miehen välinen liitto. Tosin sinun vastuusi on se, jos joku irtisanoo sinut sen takia tai häiritsee työtäsi.”

”Kyllä, voit täysin vapaasti kirjoittaa paikallislehteen avioliittolain säilyttämisestä entisellään, mutta sinun vastuusi on se, että ammattipätevyytesi perusteettomasti kyseenalaistetaan julkisesti.”

”Kyllä, voit täysin vapaasti kertoa mitä ajattelet avioliitosta ja perheestä, mutta sinun vastuullasi on se, että sanomme sinua idiootiksi ja eristämme sinut sosiaalisesti.”

Tässä on oikein malliesimerkki: Tuikituntematon sateenkaariakitivisti otti yhteyttä esimieheeni, työtoveriini ja minuun esittäen, etten saisi kirjoittaa avioliittolaista ja toimia virassani samanaikaisesti! Tämä henkilö X peräsi minulta ”vastuuta” sähköpostitse, kun olin sananvapauden nojalla blogiini kirjoittanut, että avioliittolaki tulisi säilyttää entisellään.

Sähköposti 1 Aktivisti X: ”Olen pahoillani, mutta sananvapaus ei ole yhtä kuin että voi sanoa SEURAAMUKSITTA mitä tahansa. Ja tässä kohtaa seuraamuksina on vähintään se, että asiasta keskustellaan ja katsotaan, onko kaikki mennyt ihan sillä tavalla mitä evl-kirkon nuorisotyöltä on lupa odottaa. Nuorten henkinen hyvinvointi on tärkeämpi asia kuin sinun oikeutesi pukata 1-2 kertaa viikossa julkisuuteen syrjiviä tekstejäsi JA SAMALLA toimia nuorisotyönohjaajana.”

Sähköposti 2 Aktivisti X:” — Jos siis haluat säilyttää työpaikkasi evl-kirkossa nuorisotyössä, et suinkaan toivo avioliittolain peruuttamista. Vaan pyydät anteeksi pahoja tekojasi ja ilmaiset tukesi ihmisten väliselle tasa-arvolle. Muussa tapauksessa suosittelen jo etsimään tulevaa työpaikkaa joistakin ahdasmielisistä herätysliikkeistä tai lahkoista. Evl-kirkossa urasi ei kovin pitkä voi olla, jos jatkat nykyisellä linjallasi. Tämä ei ole uhkaus vaan ainoastaan välttämätön seuraus epäinhimillisestä toiminnastasi. Itse ainakin varmistan, että minun lasteni parissa ei työskentele yhtäkään sinun kaltaistasi ihmistä. Uskoisin, että meitä on monta ja jatkossa entistä enemmän.– Laitoin viestin tiedoksi — siltä varalta, että hän ei ole vielä tietoinen nuorisotyönohjaajansa tekemisistä.”

Sähköposti 3 Aktivisti X: ”–sain varsin asiallisen ja uskottavan vastauksen. Kaikki näyttää olevan ok–” Tällainen painostaminen sen sijaan ei ole ok! Sananvapauden hinta on nousussa. Sen hintaa nostetaan, jotta vain samanmieliset jäisivät ääneen ja muut heiluttaisivat valkoista lippua antautumisen merkiksi.

Samainen aktivisti X tuli jopa työpaikalleni vaatien kiivaasti irtisanomistani Uusi Suomen blogitekstieni takia. Hukkareissu.Työsähköpostini roskaposti täyttyy kyllä edelleen, erään toisen aktivistin halventavista ja pilkallisista sähköposteista. Jos joku erehtyy kysymään minulta ”miten avioliittolain muutos on sinulta pois?”, niin esitän hänelle vastakysymyksen: ”kuinka paljon sinulla on aikaa?” Jo yli puolitoista vuotta olen saanut maistaa miltä tämä ”ei keneltäkään pois”- maistuu. Se alkoi välittämästi jo ennen näkyvää rooliani Aito avioliitto ry:ssä.

Sukupuolineutraali avioliittokäsitys haastaa sanan- ja ilmaisunvapauden radikaalilla tavalla! Perinteinen avioliittonäkemys demonisoidaan väittämällä sitä perusteettomasti syrjinnäksi ja siksi valtiovallan on vaikea puolustaa aidon ja alkuperäisen avioliiton kannattajia, tavallisia Suomen kansalaisia.

Aito avioliitto -kansalaisaloitteen tekijät asiantuntijoineen olivat 27.10.2016 lakivaliokunnassa kuultavina. Toivon, että lakivaliokunta ottaisi kuuleviin korviinsa aidon huolen sukupuolineutraalin avioliittolain haitallisista vaikutuksista lapsiin, sananvapauden kaventumisesta ja sukupuolineutraalin ideologian seuraavista askelmerkeistä. Naisen ja miehen välinen avioliitto on mainettaan parempi. Se lisää yhteiskunnan vakautta ja ottaa lapsen parhaan lähtökohdakseen.

Arvoisa lakivaliokunta ja eduskunta: puhdistakaa naisen ja miehen välisen avioliiton maine ja asettakaa lapsen oikeudet aikuisten toiveiden edelle, vaikkei aikuiset teitä siitä kiittäisi.

Lapset vielä kiittävät.

Kirjoittaja: Susanna Koivula