Lapsen oikeudet kunniadiplomi 2022

Aito avioliitto -yhdistys haluaa vuosittain lapsen oikeuksien päivänä eli kansainvälisenä lasten päivänä kiittää henkilöitä ja tahoja, jotka ovat ansiokkaasti edistäneet lapsen oikeuksia.

Vuonna 2022 kunniamaininnan saavat Janne Laine, Savonlinnan kaupunginjohtaja (VTM) ja Lapuan piispa Matti Salomäki (TM).

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laineen johtama johtoryhmä päätti alunperin vuonna 2019, että kaupungin liputuksessa Suomen lipulla liputtaminen on riittävää, ja tämän vuoden juhannusviikolla hänen johdollaan johtoryhmä päätti jatkaa aiemmin tehtyä päätöstä. Johtoryhmä perusteli päätöstä sillä, että Suomen lippu yhdistää kaikki, ja tarkoituksena on kohdella kaikkia järjestöjä ja tapahtumia yhtäläisesti. Toisin sanoen hän ei asettanut yhtä vähemmistöä toisten edelle, vaan kannatti tasa-arvoa ja sillä muistutti julkisen vallan edustavan yhtä lailla kaikkia suomalaisia arvoista, vakaumuksesta ja poliittisesta kannasta riippumatta.

Lapuan piispa Matti Salomäki on rohkeasti seissyt kirkon klassisen avioliitto-opin takana eli sen, että avioliitto on vain miehen ja naisen välinen, ja siten turvannut lasten oikeuden isään ja äitiin tässä ajassa, jolloin kirkon sisä- ja ulkopuolelta avioliitto-oppiin kohdistuu kova paine sen muuttamiseksi. Hän on myös ilmaissut terveisensä Lapsen oikeuksien päivään-tilaisuuteemme lauseella: ”Avioliitto on Jumalan hyvä lahja”.

Diplomit palkituille henkilöille on lähetetty postitse. Toivotamme heille ja kaikille yhdistyksen työn ystäville oikein hyvää lapsen oikeuksien päivää 2022!