Kesä on hienoa ja aktiivista aikaa

Hienoa, että on taas kesä! Monille meistä se tarkoittaa mahdollisuutta olla mukavasti ulkona, liikkumista, lomailua ja mahdollisuutta toteuttaa monia mukavia kauan odotettuja kesän aktiviteetteja. Yleisötapahtumat ovat palanneet jälleen täysimittaisina ja meillä on ollut todella ilo aloittaa kesämme olemalla aktiivisesti mukana niissä mahdollisimman paljon. Olemme tänä kesänä läsnä hyvin monilla paikkakunnilla ja monissa isoissakin tapahtumissa.

Vaihtelevaa säätä ja mukavia kohtaamisia

Olimme esillä Valkeakosken markkinoilla 8.-9.6.2022. Sää oli hyvin vaihteleva alusta lähtien. Esittelytelttamme pystytys tapahtui vesipisaroiden tipahdellessa hiljakseen taivaalta ja pian vettä tuli tasaisella syötöllä jatkuen koko aamupäivän. Ihmisiä ei ollut sateen vuoksi aamulla juurikaan liikkeellä, mutta iltapäivällä sadekuurot väistyivät, aurinko tuli esiin ja väkeä ilmestyi markkinoille tasaisena virtana.

Muistamme Valkeakosken hyvin myötämielisenä paikkakuntana meille jo edellisestä vuodestakin. Monet teltallamme pysähtyneet olivat hyvin ilahtuneita, että olimme saapuneet mukaan ja olimme hyvää tarkoittavan sanomamme kanssa vahvasti, mutta ystävällisesti esillä. Annoimme lapsille ilmapalloja. Miehen ja naisen avioliitto ei loukkaa ketään eikä ole ketään vastaan. Jotkut kävijät mainitsivat tyytyväisyydellä, että meidän normaalien perheasioiden esillä pitäminen tasapainottaa hyvin kaikkinaista muuta tarjontaa, jota paikkakunnalla on. Keskusteluissa selvisi, että kaupungissa järjestettiin ensimmäistä kertaa 8.6.2022 myös Valkeakoski Pride-tapahtuma. Oli aikamoinen yhteensattuma, että tulimme kaupunkiin juuri sinä päivänä.

Miehen ja naisen avioliitto ei ole ketään vastaan

Ryhmä nuorehkoja tyttöjä sateenkaarisymboleiden kanssa tuli teltallemme keskustelemaan. Keskustelu sujui ihan mukavasti ja sain tuotua heille esiin elämän perusasioita. Heidän mieliinsä oli iskostettu voimakkaasti asetelma ”samaa sukupuolta oleva pari on hyvä ja eri sukupuolta oleva pari on alkoholisoitunut, huumeiden käyttäjä ja väkivaltainen” eli mieleen oli syöpynyt hyvin teennäinen vastakkainasettelu, jota voisi mustavalkoisuutensa vuoksi kutsua stereotypiaksi. Merkillistä vain on, että kun hieman myöhemmin alettiin puhua ihmisen kahdesta sukupuolesta, he alkoivat innokkaasti puhua ”stereotypioiden välttämisestä” ja sukupuolesta ”sosiaalisena konstruktiona”. Ilmaisin keskustelijalle, että sinullakin on isä ja äiti, eikö niin? Jokaisella meistä on, se on täysin kiistämätön tosiasia. Ja isäsi on mies ja äitisi nainen, eikö niin?

Naapuriosaston kauppiasmies käytävän toisella puolella oli kuullut keskustelumme ja liittyi kadulla mukaan ajatusten vaihtoon tuoden selkeän kristillisen näkökulman asiaan. Tytöt, joista ainakin osa mainitsi olevansa rippikoulussa, siirtyivätkin hänen teltalleen jatkamaan keskustelua kristinopin perusteista.

Valkeakosken jälkeen Toijala

Kiertue jatkui Toijalan markkinoilla 10.-11.6.2022. Samalla torilla pidetään myös vuosittainen Hunajatori, josta paikka oli meille entuudestaan tuttu. Esiintymislavalla oli monenlaista musiikkiohjelmaa. Oli ilo kuunnella taitavia ja hyvin soivia esityksiä.

Tunnelma Toijalassakin oli mukavan maalaispitäjämäisen rento. Kiitämme lämpimästi kaikkia teltalla käyneitä tukijoitamme ja kannattajiamme. Eräs ystävällinen tukijamme oli polkenut polkupyörällä ainakin 8 kilometriä saapuakseen paikalle naapuritaajamasta Viialasta.

Kiertueemme jatkuu:

Säkylä 17.6.2022 Säkylän Kuhinat.

Laitila 18.-19.6.2022 Laitilan Munamarkkinat.

Keuruu 23.-25.6. 2022 Juhannuskonferenssi.

Mikkeli 30.6. -2.7.2022 Farmari maatalousmessut.

Ryttylä 2.7.-3.7.2022 Lähetysjuhlat (samaan aikaan Farmarin kanssa).