Englantilainen nuorisopastori kertoi saarnassaan sateenkaari-ideologiasta, seuraukset todistivat saarnan aiheellisuuden

’Ei olisi ikinä tullut mieleenikään, että jos pidän saarnan kunnioittamisesta, minua voitaisiin syyttää terroristiksi.’

LifeSiteNews julkaisi 19.5.2021 uutisen, jonka mukaan kristillisessä Trent Collegessa Englannissa työskennellyt nuorisopastori Bernard Randall erotettiin virastaan ja hänestä raportoitiin terrorisminvastaiselle valvontaviranomaiselle, koska hän oli pitänyt oppilaille saarnan LGBT-aktivistien ideologiasta.

Randall piti tapausta käsittämättömänä ja ajatteli maailman ”tulleen hulluksi”.

En olisi voinut ikinä kuvitellakaan, että jos pidän saarnan kunnioittamisesta, se voisi johtaa erottamiseen ja terrorismisyytökseen”, totesi Randall videohaastattelussa; sen piti Christian Concern -niminen asianajajaryhmä, joka edustaa häntä laitonta irtisanomista koskevassa oikeudenkäynnissä.

Christian Concern kertoi viime viikolla, miten Randall, 48, piti oppilailleen saarnan, koska eräs sateenkaariaktivisti oli tullut kouluun opettamaan henkilökunnalle, miten koetun sukupuolen ja sukupuolen moninaisuuden ideologia voidaan yhdistää kouluopetukseen. Myöhemmin aktivistin esittämä ohjelma otettiin käyttöön koulun toimintaperiaatteissa.

Kun oppilaat kysyivät Randallilta, miksi kristillinen koulu on hyväksynyt sateenkaari-ideologian, hän päätti pitää aiheesta saarnan otsikolla ”Kilpailevat ideologiat”.

Pastori Randall esitteli maltillisesti ja varovaisesti kristillisen näkemyksen identiteettikysymyksistä ja rohkaisi väittelemään asiasta, sekä painotti sitä, että mikään ominaisuus ei voi olla sen suojatumpi kuin mikään toinenkaan”, Christian Concern raportoi.

Randall totesi saarnassaan myös näin: “Siis tahdon sanoa kaikille, mutta erityisesti niille, jotka ovat tästä huolissaan, että teidän ei ole pakko hyväksyä jonkun toisen ideologiaa. Te voitte täysin vapaasti kuunnella erilaisia ajatuksia ja sen jälkeen päättää: ’Tämä ei sovi minulle’. On useita alueita, missä monet tai useimmat kristityt (ja näissä asioissa myös muiden uskontojen edustajat) ovat eri mieltä LGBT-aktivistien kanssa ja missä teidän täytyy päättää itse kantanne.”

Viikon kuluttua saarnasta koulun hallinto kuulusteli Randallia ja kertoi, että saarna loukkasi ihmisten tunteita ja oli vastoin koulun yhdenvertaisuuspolitiikkaa. Hänet pidätettiin virasta välittömästi. Kokouksen jälkeen koulun hallinto teki ilmoituksen Preventille, joka on terrorisminvastainen valvontaviranomainen.

Ajattelin, että en koskaan pääse enää töihin, koska minua syytetään terroristiksi”, Randall kertoi. Hän piti tapausta täysin käsittämättömänä ja katsoi sen olevan selkeä viesti kristityille siitä, että sateenkaariliike ei siedä minkäänlaista vastustusta niiltä, joiden näkemys on erilainen. Kristityt eivät voi vapaasti puhua uskostaan. LGBT-ideologiaa ei vaadita pelkästään sietämään, vaan se pitää hyväksyä ilman kysymyksiä ja vastaväitteitä, muutoin koituu vakavia seurauksia. ”Joku toinen päättää puolestasi, mikä on hyväksyttävää ja mikä ei, ja yhtäkkiä saatat joutua syrjäytyneeksi, ehkä koko loppuelämäksesi”, Randall totesi.

Olin heille ’liian uskonnollinen’ kristillisessä koulussa. Kun sain tietää tapaukseni lähettämisestä terrorisminvastaiselle viranomaiselle, olin järkyttynyt ja peloissani. Jos maailma on riittävän hullu sanoakseen, että Englannin kirkon pappi, joka puhuu Englannin kirkon tunnustamasta uskosta, on väkivaltainen ekstremisti, niin joku muu saattaisi olla riittävän hullu ottaakseen tuollaisen väitteen vakavasti”, hän lisäsi.

Työtuomioistuimen on määrä kuulla tapausta kesäkuussa 2021.

Lähde:  LifeSiteNews, artikkelin sisältö lainattu lähteen luvalla.