Onko Pride todella sitä, mitä massatiedotusvälineemme kertovat: Rakkautta, suvaitsevaisuutta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta? Toimiiko liike ja sen edustajat itse tuon sanoman mukaisesti? Halusimme ottaa selvää totuudesta yksinkertaisella kokeella: Menemällä ystävällisen asenteen kanssa Pride-marssin aikaan kadulle esille sanoman kanssa, joka ei tuo esiin Pride-aatetta, vaan jotain muuta, mutta on perhemyönteisenä viestinä asiallinen ja edustaa koko sivistyneen yhteiskuntamme perustaa ja sen säilymistä. Jos Pridestä esiin tuotu kuva on totta, niin Pride-marssiin osallistuvan joukon asenteen eri sanomaa kantavaa ihmistä kohtaanhan pitäisi olla rakkaudellinen ja suvaitseva sekä kohdella erilaisuutta tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti, eikö niin?
Urhoollinen positiivinen tiimimme
Kolme valoisaa ja ystävällistä, mutta samalla päättäväistä ja rohkeudessaan esikuvallista naista halusi vapaaehtoisesti yksityishenkilöinä mennä Helsinkiin ottamaan vastaan Pride-kulkueen henkilöiden osoittamaa ”rakkautta ja suvaitsevaisuutta” kantaessaan itse perheen ja avioliiton arvostusta kuvastavaa viestiä.
Jollakin tavalla tiedettiin kyllä jo etukäteen, että Pride esittää vaativansa suvaitsevaisuutta, mutta sitä tukevat itseään ”hyviksenä” (eli hyvän asian tekijänä) pitävät henkilöt eivät todellisessa tilanteessa olisikaan suvaitsevia itse. Testi järjestettiin Pride-kulkuepäivänä lauantaina 2.7.2022 noin kello 13 niin, että nämä kolme eri ikäistä naista kannattelevat rauhallisesti ilman mitään iskulauseita käsissään näkyvämpää lippua, jossa on perheen kuva sekä Aito avioliiton pieniä käsilippuja, joissa on sama perheen kuva ja teksti AITOAVIOLIITTO.FI. Heidän ikänsä edusti kaikkea isoäidistä teiniin, joka mahdollisti samalla sen tarkkailun, miten eri ikäisiin suhtaudutaan. Paikaksi valittiin Helsingissä Kolmen sepän patsaan lähiseutu Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien risteyksessä, josta kulkue menisi ohi.
Rakkautta ja suvaitsevaisuutta?
Kolmikon nuorin, Emmy, kertoo itse tapahtumista: ”Kulkue oli käynnissä kello 12:30, kun saavuin Kolmen sepän patsaalle ja asetuin näkyviin kahden muun tiimiläisen jo ollessa paikalla lippujensa kanssa. Olimme siirtymässä Mannerheimintien toisella puolella sijaitsevalle ratikkapysäkille. Halusimme itse olla ystävällisiä, mutta pysäkillä olevat katsojat kuitenkin hääsivät meidät pois. Vaihdoimme toiselle puolelle katua ja jäimme Stockmannin kulmalle. Kulkueessa lähestyi joku nuorehko nainen kyltillä ”Free hugs” eli ilmaisia halauksia. Ojensin kädet eteen merkkinä, että ottaisin vastaan halauksen, johon hän suostuikin. Siinä olikin ainut tapaus, jossa osoitettiin suvaitsevaisuutta myös sateenkaariporukan puolelta. Tämän jälkeen tuli jokseenkin koomisempi sekä ironisempi tilanne. Rekka-auto ajoi meidän ohitse ja tämän kyljessä luki ”Helsinki kuuluu kaikille”. Aika nopeasti perässä kulkuelaiset kuitenkin huusivat yhteen ääneen ”kadut kuuluu meille, ei homofobeille”.
Hetken päästä kulkueessa odottamatta tuli koko kouluajan tuntemani tyttö ja tapaaminen oli iloinen. Tapasin myös nykyisiä ryhmätovereitani lukiosta, joiden kanssa tapaaminen oli lievästi kiusallinenkin. Häiriköivä porukka kiusasi jälleen meitä ja vetäännyimme Mannerheimintien puolelta Stockmannin nurkkaukseen aivan Aleksin alkuun ja järjestyksessä nyt jo neljänteen paikkaan.”
Ensimmäinen hyökkäys
”Noin kello 13:02 aikaan kulkueessa hiukan ohi mennyt parikymppinen lyhyttukkainen mies kääntyi yht’äkkiä takaisin, ja kävi käsiksi minun ja Tuulikin välissä olleeseen lippuun, jossa on pelkästään perheen kuva. Mies yritti raivokkaasti riistää lippua. Lippu ritisi repimisyrityksistä, mutta olimme päättäneet pitää lipun hallussamme, vaikka sitten rikkinäisenäkin! Mies huusi: ‘Te olette tehneet pahaa meille!’ Tuulikki vastasi: Me emme ole tehneet pahaa kenellekään! Päästä irti! Mies jähmettyi hetkeksi. Katse oli hyvin outo ja aggressiivinen. Mies yritti vielä uudestaan, mutta luovutti sitten valittaen, että te pilaatte kaiken. Tuulikki loukkasi rytäkässä kätensä ja minulle jäi pieni mustelma. Lähellä ollut poliisi ei tehnyt mitään, kun mies yritti ryöstää lippua meiltä. Poliisi ei mennyt ottamaan kiinni ryöstöyrityksen tehnyttä eikä ollut kiinnostunut loukkasimmeko itsemme, vaan ryöstäjän luovutettua tuli sen sijaan meidän luo ja sanoi: ”Peruuttakaa pari metriä ja pysykää rauhallisina, niin saatte olla siinä.” Voitte arvata, että koettelee oikeustajua, kun poliisi ei ota kiinni ryöstäjää, vaan sen sijaan käskee ryöstöyrityksen uhreja olemaan rauhallisesti, ikään kuin me olisimme riehuneet! Paikalla ollut Ina kommentoi poliisille heti heidän virheellisestä toiminnasta.”
Toinen hyökkäys
”Hieman tämän jälkeen, noin kello 13:20 tuli keski-ikäinen rouva, joka yritti riistää lippua. Se oli todella surkea yritys ja rouva luovutti pian. Edessämme pomppi ja häiriköi äänekkäästi jälleen nuoria henkilöitä tullen tahallisen lähelle, vaikka kehotimme heitä pysymään kauempana.
Aloimme vaihdella paikkaa pitkin Aleksia edestakaisin päästäksemme eroon heistä, mutta he roikkuivat mukana. Turvamiehetkään eivät auttaneet, vaan menivät häiriköiden mukaan. Kulkue loppui ja menimme sen jälkeen Tuomiokirkon rappusten yläpäähän, jossa saimme olla rauhassa.”
Pride ja suvaitsevaisuus?
Emme saaneet mitään näyttöä, yhtä ”Free Hugs” -poikkeusta lukuunottamatta, kiitos sinulle, että Prideä edustavat olisivat suvaitsevaisia tai hyväntahtoisia. Päinvastoin. Esiin tuli korostuneesti ja todistettavasti aivan vastakkaista: Valtavaa tahallista ilkeyttä, vihamielisyyttä, kiroamista, suvaitsemattomuutta, loukkaavuutta, väkivaltaa, päihteiden käyttöä ja pahantahtoisuutta. Paikanpäällä havaitussa asenteessa ja arvomaailmassa ei liene ylpeilemisen (Pride) aihetta. Yritys tai henkilö, joka tukee tuollaista toimintaa, hankkii itselleen häpeäleiman pahuuden edistäjänä. Vielä tiedoksi, että Aitoavioliittolaisia oli kolme, Pride-marssijoita muiden arvion mukaan noin 70 000.
Pride on voimakkaasti jakava poliittinen liike
Priden ensisijaisesti poliittinen luonne tulee esiin monella tavalla:
- Priden aatetausta on sukupuoli-ideologia, jota se pyrkii edistämään.
- Priden sisältämä sukupuoli-ideologia (=gender-ideologia) on erityisesti nuorten terveydelle haitallinen.
- Se on eksklusiivinen: Se ei hyväksy sitä, että ihmisiä ja mielipiteitä voi olla monenlaisia ja sen edustajat suhtautuvat suvaitsevuuden sijaan usein vihamielisesti ihmisiin, jotka edustavat erilaista mielipidettä. Kuten koe todisti, vaikka yrittää asennoitua ja lähestyä Priden edustajia ystävällisesti ja positiivisesti, silti saa laajasti takaisin vihamielisyyttä ja jopa väkivaltaa.
- Se on aatteellisesti ristiriitainen: Pride ilmaisee ulospäin aivan eri sanomaa suvaitsevaisuudesta, tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta, kuin miten suuri joukko sen edustajista toimii käytännön tilanteessa itse.
- Se pyrkii diktatuuriin: Sukupuoli-ideologisesta taustasta johtuen sen edustajat pyrkivät estelemään ja vaientamaan erilaisuuden ja eriävät mielipiteet leimaten ne virheellisesti ”tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden vastaisiksi”.
- Priden ylivaltapyrkimykset ovat perusoikeuksien vastaisia joissakin asioissa.