Pölhölässä päätettyä

Kuvakaappaus YouTubesta.

Pölhölän kunnassa haluttiin ottaa edistyksen askeleita ensimmäisten joukossa.
 Vähän oli erimielisiä, kun Pölhölän valtaapitävät tiedosta paisuneena määrittelivät, etteivät ihmiset ole miehiä tai naisia, vaan jotain muutakin ne voivat olla.


Matematiikan kirjoihin painettiin uudet tekstit. Kuvassa on yksi päärynä ja yksi omena ja kysymys kuuluu, montako hedelmää kuvassa on? Pölhölän yhtenäiskoulun oppilasta taputettiin olalle, jos vastauksena luki: niitä on enemmän kuin kaksi, mutta en tiedä kuinka monta.. Monet oppilaat kokivat tehtävän äärellä syvälaatuista hämmennystä, mutta älyvapaaksi kunnaksi julistautuneessa pitäjässä, sen ilmituominen voisi johtaa huonoon Willi-merkintään ja lyhentää ruutuaikaa. (Ensitreffit avioerojuristilla -ohjelman loppujakso pitää toki katsoa, onhan siinä sukulainen mukana, millaisen eron se saa? Tuleekohan se meidän nurkkiin asumaan?)

Oppilaat puhelevat välitunnilla, toisiaan opettaen: väärä vastaus on oikea vastaus. Tietämättömyys on tietoa. Yksi vähän välkympi pölhöläis-poika hymyilee tyytyväisenä. Pölhöstationista ei tarvitsekaan enää luopua kokeiden alla ja tarttua kirjaan.

Pölhölön kunnan koululaisilta kysytään ihan uusia asioita oppilaan ohjauksessa ja terveystarkastuksissa. Perinteisten, oletko jo päättänyt mihin ammattiin haluaisit opiskella, rinnalla kysytään: oletko jo päättänyt, mitä sukupuolta olet? Eletäänhän Pölhölössäkin jo 2010-luvulla ja jos olisi mahdollista niin siellä elettäisiin ehkä jo 3000-luvulla, jossa takuuvarmasti autot lentävät ja vuoden isäksi valitaan koeputki. Edistys jatkaa loputonta kulkuaan.

Kylänraitilla ei kysellä nuorilta enää tyttöystävän tai poikaystävän perään, vaan kysytään ” jokos olet löytänyt jonkun muun, minkä?”

Sukupuolikiintiöt on Pölhölän kunnanvaltuuston seuraavan kokouksen esityslistalla. Paikallislehti ”Ei pölhömpää” kertoo uudesta aloitteesta: ”jos valtuutettu kokee toisinaan olevansa 50% miestä ja 50% naista, voidaan jatkossa tekniseen lautakuntaan valita pelkkiä miehiä. Lautakuntapaikat voidaan jakaa puoliksi miehille, naisille ja muille, 150 prosentin tyytyväistakuulla. Jos sen sijaan valtuutettu kokee sukupuolensa viistoittain, hän voi maata kokoustilan tuoleilla ja jos taas valtuutettu kokee olevansa sukupuolten välissä, niin valtuutettu voi seistä oviaukossa selkä tai kasvot kokousväkeä vastakkain.”

Seuraavaa nuijan kopautusta odotellessa,

Tarkkailija